Moniz over actie Den Bosch-fans: "Zijn ziek in hun hoofd"

18 november 2019 – Excelsior-trainer Ricardo Moniz vindt het racisme jegens zijn aanvaller Ahmad Mendes Moreira schandalig. De oefenmeester vond het goed om te zien dat scheidsrechter Laurens Gerrets het duel stil legde zondagmiddag. "Dat heeft de scheidsrechter op eigen initiatief gedaan en niet omdat wij daarom hebben gevraagd", zei de trainer, die harde woorden over had voor de daders.

Moniz over actie Den Bosch-fans: "Zijn ziek in hun hoofd"

"Je ziet dat extreem rechts ook in Nederland bestaat en ook op de tribune zit. Deze mensen zijn gestoord, heel ziek in hun hoofd", zei hij tegenover De Telegraaf. "En daar moet FC Den Bosch echt iets mee doen. Dit mag je als club niet negeren. Hier moeten ze echt actie op ondernemen. Als je dit onder tafel probeert te schuiven, wordt het alleen maar erger. Ik heb het zelf in het verleden meegemaakt, toen ik trainer was in Hongarije en Polen. Daar kwamen dit soort dingen nog veel meer voor. Ik ben daar gewoon op onze fans afgestapt en ben met hen in gesprek gegaan. Dat is de enige manier om dit aan te pakken. Vaak zijn clubs hier te laks en te laf voor."

Lees ook: Van der Ven noemde Mendes Moreira 'zielig mannetje': "Niet slim"

Dat Moreira na de onderbreking terugkwam en scoorde, was volgens Moniz het meest passende antwoord. "Ahmad was heel emotioneel en ik heb hem gezegd dat het echt om een minderheid gaat en dat het merendeel van het publiek dit soort dingen niet goed vindt en alleen maar een leuke wedstrijd wil zien", aldus Moniz. "Ook heb ik hem gezegd dat hij vertrouwen moet hebben in de sterke Nederlandse maatschappij, die dit afkeurt. Als we hadden gewild, dan had de wedstrijd definitief gestaakt kunnen worden. Maar wij wilden als Excelsior niet in de slachtofferrol blijven zitten en die mensen belonen voor hun slechte gedrag."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd