KNVB test drie innovaties voor fans tijdens Nederland - Estland

18 november 2019, 11:27

Tijdens Nederland - Estland gaan de KNVB en de Johan Cruijff ArenA innovaties voor de fans in het stadion testen. Het gaat hier om wedstrijdbeelden op de smartphone, een interactieve stadionplattegrond en een nieuwe ticketservice. Deze drie innovaties waren de winnaars van de Change the Game Challenge, georganiseerd door de KNVB, de Johan Cruijff ArenA, Ajax en ID&T.

Een kleine groep stadionbezoekers test dinsdagavond de functie om beelden terug te kijken op hun telefoon. Via het draadloze netwerk van de ArenA en de dienst VOGO kunnen fans zelf een camerastandpunt kiezen en beelden live of in herhaling bekijken. Alle bezoekers kunnen morgen gebruikmaken van de interactieve plattegrond

Daarnaast wordt door een kleine groep een nieuwe ticketservice getest. Dit is bedoeld voor het terugdringen van zwarthandel en ticketfraude. In plaats van een pdf-bestand ontvangt de bezoeker via een app toegangsrecht tot het stadion. De bijbehorende barcode is pas actief als de bezoeker zich binnen een vastgesteld tijdvak en een specifieke straal rond het stadion begeeft. Daardoor kunnen tickets niet meerdere malen worden doorverkocht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen