Wijnaldum boos over racisme: "Nooit meer terugkomen"

18 november 2019 – Georginio Wijnaldum heeft zich fel uitgesproken tegen de gebeurtenissen in Den Bosch. De Oranje-international wil dat er keihard wordt opgetreden tegen het racisme. "Wegblijven en nooit meer terugkomen", zegt Wijnaldum op de persconferentie in aanloop naar Nederland - Estland.

Wijnaldum boos over racisme: "Nooit meer terugkomen"

Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira werd zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch racistisch beschimpt. De walgelijke gebeurtenissen waren ook gespreksonderwerpen bij het Nederlands elftal. "Dat kwam hard aan. Ik had niet verwacht dat dit in Nederland zou gebeuren", vertelt Wijnaldum. "Ik ben heel erg geschokt. Dit is een maatschappelijk probleem. Schandelijk!"

Wijnaldum roept de autoriteiten op in te grijpen. "Als spelers kunnen we niet zoveel doen. Dit is iets voor de politiek, zij moeten keihard optreden. Ik zag ook een Hitlergroet. Echt respectloos. Zoiets mag niet geaccepteerd worden in Nederland. Hier moeten keiharde boetes op staan. Zo hard dat niemand het in z'n hoofd haalt om dit te doen."
Zodra Wijnaldum racistisch bejegend wordt, stapt hij van het veld. "Ik accepteer dit niet. Er zijn genoeg statements gemaakt, maar die worden weggelachen. Dat kan gewoon niet."

Oranje

gerelateerd