FC Den Bosch erkent blunder: 'Plank volledig misgeslagen'

18 november 2019 – FC Den Bosch erkent dat het met haar eerste statement compleet mis zat. Dat brengt de club maandag naar buiten in een nieuwe verklaring. 'FC Den Bosch heeft gisteren de plank volledig misgeslagen met haar te snelle statement. Die reactie was een blunder, waarvoor de club haar excuses aanbiedt aan iedereen en in het bijzonder aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira', schrijft de Eerstedivisionist.

FC Den Bosch erkent blunder: 'Plank volledig misgeslagen'

Waar Den Bosch eerder nog sprak van 'kraaienconcerten', geeft de club nu wel toe dat er sprake was van racisme. 'We zijn diep geschrokken naar aanleiding van de gesprekken, die maandagochtend zijn gevoerd met de spelersgroep en andere betrokkenen. Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune. De club doet verder onderzoek naar wat er feitelijk is gebeurd en zal alles in het werk stellen om de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen.'

Den Bosch zegt met een totaalaanpak en in samenspraak met alle betrokkenen actief de problemen aan te pakken en uit te bannen. In de loop van deze week ligt er een eerste actieplan op tafel.

Lees ook: FC Den Bosch rept na Moreira-incident over een 'kraaienconcert'

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd