FC Den Bosch-trio lucht hart: "Dit beschadigt ook ons"

18 november 2019 – Ahmad Mendes Moreira werd zondag racistisch bejegend door supporters van FC Den Bosch, maar ook bij de Bosschenaren staan spelers met een donkere huidskleur onder contract. Ryan Trotman, Kevin Felida en Abdelsamed Abdullahi hebben in gesprek met NRC hun hart gelucht. "Dit beschadigt ook ons. Ik zit hier heel erg mee. Kon nauwelijks slapen van boosheid", zegt een van hen.

FC Den Bosch-trio lucht hart: "Dit beschadigt ook ons"

"Je vraagt je toch af hoe onze supporters dan naar ons kijken", aldus een ander. "Als ik scoor, moet ik mijn doelpunt dan wel met de supporters gaan vieren? Daar denk ik nu toch over na." Van het drietal stond alleen Felida op het veld op het moment dat Mendes Moreira werd uitgescholden. "Ik hoorde die apengeluiden sowieso. En K-neger", vertelt de middenvelder, die nog een paar armgebaren richting de harde kern van Den Bosch maakte, maar zich machteloos voelde. "Ahmad en ik waren de enige donkere spelers op het veld. Ik voelde me bij hem betrokken."

"Ik denk dat buitenstaanders ons ook aankijken, zo van: jullie zijn buitenlandse jongens, hoe reageren jullie hierop? Wij kunnen niet stilzitten en doen alsof er niks is gebeurd. We willen niet dat het misschien volgende week bij een andere club gebeurt", vertelt Abdullahi, die bijval krijgt van Trotman. "We willen duidelijk maken dat dit niet kan. Zondagavond hadden we al afgesproken om samen iets te gaan doen, onze stem te laten horen. Dit gebeurt niet alleen in Den Bosch, dit gebeurt overal, ook in de Premier League en de Serie A."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd