Ierland-captain Duffy: "Het zal nu via de moeilijke route moeten"

19 november 2019, 12:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ierland speelde maandagavond met 1-1 gelijk tegen Denemarken en dat was niet genoeg om rechtstreeks door te gaan naar het EK. De Ieren zijn door het gelijke spel veroordeeld tot het spelen van de play-offs om een van de laatste vier EK-tickets. Aanvoerder Shane Duffy baalt van het resultaat tegen de Denen, maar probeer positief te blijven. "We zullen het via de lastige weg moeten doen, maar we zijn nog altijd in de race", zei hij.

Ierland kwam in de tweede helft op achterstand, maar kwam een kleine tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Er ontspon zich een spannende slotfase, maar de winnende treffer kwam helaas voor Ierland niet meer. "Het is moeilijk, maar dat is voetbal", sprak Duffy teleurgesteld in gesprek met FAI TV. "Als je fouten op het hoogste niveau maakt, word je daarvoor gestraft. Dat is ons ook overkomen. Het lag zoals altijd zeker niet aan onze inzet."

Door het gelijkspel is de enige hoop voor een plek op het EK gevestigd op de play-offs. Het is nog niet bekend wie de tegenstander van Ierland zal gaan worden, maar daar maakt Duffy zich ook geen druk om. "Het maakt mij niks uit wie wij treffer in maart. We moeten iedereen fit houden tot en maart die wedstrijden en dan moeten we er vol voor gaan. We zullen het via de lastige route moeten doen, maar we zijn nog altijd in de race", besluit hij hoopvol.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen