Luis Enrique na vijf maanden terug als bondscoach Spanje

19 november 2019, 12:49   Bijgewerkt: 19 november 2019, 13:57

Luis Enrique keert terug als bondscoach van Spanje. Dat heeft de Spaanse voetbalbond dinsdag op een speciaal ingelaste persconferentie bekendgemaakt. Het gevolg van de terugkeer van Enrique is dat Robert Moreno, die La Roja de voorbije vijf maanden onder zijn hoede had, een pas op de plaats moet maken.

In juni legde Enrique zijn werkzaamheden als bondscoach neer om zijn dochter bij te staan in de strijd tegen kanker. Xana overleefde de ziekte niet en overleed in augustus op negenjarige leeftijd. Gedurende de afwezigheid van Enrique was Moreno de bondscoach van de Spaanse nationale ploeg. Onder zijn leiding stelde Spanje deelname aan het EK van volgend jaar veilig.

Maandag werd al min of meer duidelijk dat Enrique zou terugkeren bij de Spaanse nationale ploeg. Na de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië lekte het nieuws dat een comeback van de trainer in de pijplijn zat. Moreno zou daar allerminst blij mee zijn geweest: Spaanse media meldden dat hij in tranen afscheid nam van zijn selectie. De gebruikelijke persconferentie sloeg hij over.

Het is onduidelijk of er nog plek is voor Moreno bij de nationale ploeg van Spanje. Bondsvoorzitter Luis Rubiales liet dinsdag enkel weten dat Luis Enrique zijn eigen staf mag samenstellen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen