Kluivert: "Puig en Aleña zijn perfecte spelers voor Ajax"

19 november 2019, 15:38

Patrick Kluivert denkt dat FC Barcelona-talenten Ricardo Puig en Carles Aleña perfecte spelers zouden zijn voor Ajax en sluit een verhuurperiode niet uit. De hoofd jeugdopleiding van de Catalaanse club ziet veel overeenkomsten met de club uit Amsterdam en denkt dat de clubs in de toekomst nog veel spelers van elkaar zullen overnemen.

In een uitgebreid interview met het Spaanse Sport komt ook zijn voormalige club aan bod en Kluivert denkt dat Barcelona en Ajax een heleboel overeenkomsten hebben. "De formatie en de manier van spelen van beide clubs komt overeen. Ik ken de school van Ajax heel goed en sluit niet uit dat we in de toekomst nog meer spelers uitwisselen."

Tijdens het gesprek worden de toptalenten van Barça, Puig en Aleña, besproken. Kluivert beschouwt de twee jeugdexponenten als geweldige spelers, maar weet ook dat de concurrentie op het middenveld moordend is bij de ploeg van Ernesto Valverde. "Ajax zou een perfect team zijn voor deze spelers. Ik geef de voorkeur om spelers aan Ajax uit te lenen. We hebben ook een overeenkomst met FC Utrecht, dus dat is ook een optie", vervolgt de 43-jarige oud-speler van Ajax en Barça. "Als spelers het eerste team niet rechtstreeks kunnen bereiken, is het perfect om je eerst elders te ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen