Brazilië revancheert zich met ruime overwinning op Zuid-Korea

19 november 2019, 16:29

Tegen Argentinië lukte het Brazilië niet om de zege te pakken, maar tegen Zuid-Korea is het dinsdag een stuk gemakkelijker gegaan. Het Zuid-Amerikaanse land won gemakkelijk met 3-0 in Abu Dhabi.

Afgelopen weekend ging Brazilië nog met 1-0 onderuit tegen Argentinië door een doelpunt van Lionel Messi. Hoewel het slechts een oefeninterland betrof, was het verlies tegen de rivaal toch pijnlijk voor de Zuid-Amerikanen. Dinsdag kreeg de ploeg, zonder de geblesseerde David Neres, de kans op eerherstel tegen Zuid-Korea en die mogelijkheid liet het niet liggen.

AC Milan-speler Lucas Paqueta zorgde met een rake kopbal al snel voor de 1-0, waarna het even wachten was op de 2-0. Die viel tien minuten voor rust en werd gemaakt door Philippe Coutinho. De middenvelder krulde een vrije trap mooi tegen de touwen. Toen verdediger Danilo er in de tweede helft ook nog 3-0 van maakte, was het helemaal gespeeld. Bij Zuid-Korea stond Heung-Min Son overigens in de basis. De sterspeler deed negentig minuten mee, maar kwam niet tot scoren.