Excelsior organiseert actie tegen racisme in thuisduel

19 november 2019 – Excelsior grijpt de eerstvolgende thuiswedstrijd aan om een statement te maken tegen racisme. De Rotterdammers zagen hun speler Ahmad Mendes Moreira zondag racistisch bejegend worden door een groep fans van FC Den Bosch en willen komende vrijdag een statement maken tegen racisme.

Excelsior organiseert actie tegen racisme in thuisduel

Dat moet gebeuren in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. 'Afgelopen weekend hebben we moeten ervaren dat we er in Nederland nog niet altijd voor elkaar zijn. Racisme is helaas blijkbaar nog steeds onderdeel van onze samenleving en dat heeft ons als club diep geraakt. Racisme mogen en kunnen we niet tolereren. Gisteren niet. Vandaag niet. Morgen niet', schrijft de club.

Om een statement te maken tegen racisme, wordt er komende vrijdag tegen Volendam een speciale actie op poten gezet. Het is de bedoeling dat de fans van de club letterlijk zullen opstaan tegen racisme. 'Op alle stoelen zullen rode kaarten te vinden zijn met de tekst: 'Geef racisme de rode kaart'. Wij willen alle toeschouwers vragen deze in de achttiende minuut samen met de zaklamp van de mobiele telefoon omhoog te houden en onze actie massaal te steunen. Alleen als we staan voor elkaar, komen we verder', schrijft de club. Minuut 18 is gekozen omdat dat het rugnummer is van Mendes Moreira.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd