Van de Looi: "Jong Oranje schaart zich achter statement NL"

19 november 2019 – Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft zijn afschuw uitgesproken over het incident van afgelopen zondag in Den Bosch. De keuzeheer heeft met zijn elftal geen actie gedaan zoals het Nederlands elftal dinsdag deed, maar ondersteunt het initiatief uiteraard wél. "We hebben ons geschaard achter wat het Nederlands elftal heeft geuit."

Van de Looi: "Jong Oranje schaart zich achter statement NL"

Tegenover FOX Sports ging hij desgevraagd in op het treurige incident. "Ook bij ons is er vol afschuw gereageerd", sprak de bondscoach. "Juist in de voetballerij is het bizar dat zoiets gebeurt, in een team waar je altijd met veel culturen en mensen van verschillende afkomsten te maken hebt."

Een statement zoals het grote Nederlands elftal maakte, kwam er voor Jong Oranje niet. "Maar Teun (Koopmeiners, red.) draagt zijn no-racism-aanvoerdersband en we hebben ons geschaard achter wat het Nederlands elftal heeft geuit", zei de bondscoach. De Oranje-internationals deelden dinsdag via social media massaal een foto waarop de selectie met uitgevouwen armen in een kring staat. Enough is Enough en #StopRacism luidt de begeleidende tekst.

Het statement was een reactie op de gebeurtenissen van afgelopen weekend tijdens de Eerste Divisie-wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Ahmad Mendes Moreira, aanvaller van de Rotterdammers, werd toen racistisch bejegend door een deel van de aanhang van de thuisploeg. Sinds zondag is Nederland in ban van het racisme-incident.

Oranje

gerelateerd