Maradona weg bij Gimnasia La Plata na clubverkiezingen

19 november 2019, 19:16   Bijgewerkt: 19 november 2019, 19:32

Diego Maradona is per direct vertrokken als coach van Gimnasia La Plata. Na een presidentsverkiezing bij de club, waar president Gabriel Pellegrino niet werd herkozen, besloot de Argentijnse legende om per direct op te stappen bij de nummer 22 uit de Argentijnse Primera Division. Hij verbond zijn lot vooraf al aan de uitkomst van het referendum.

En nu Pellegrino niet werd herkozen en er een andere president komt, stopt ook Maradona als trainer. Hij was pas vijf duels onderweg op het hoogste niveau van Argentinië: daarin won hij eenmaal en ging hij vier keer onderuit met zijn ploeg. Door die ene zege wist hij overigens wel de laatste plaats te verlaten in de Argentijnse competitie.

Op de Argentijnse radio bevestigde Gustavo López, de nieuwe voorzitter van de club, dat Maradona is vertrokken bij Gimnasia. Volgens López wilde Pluisje het helemaal alleen voor het zeggen hebben bij de club. Eerder was hij ook werkzaam bij onder andere Dorados, Al-Wasl, Dynamo Brest en Fujairah, terwijl Maradona ook als bondscoach van Argentinië actief was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen