Oranje met Stengs, Memphis, Aké, Van Aanholt en spits De Jong

19 november 2019, 19:24   Bijgewerkt: 19 november 2019, 20:35

Ronald Koeman laat Calvin Stengs debuteren in de basis tegen Estland in de EK-kwalificatiewedstrijd. De bondscoach heeft de AZ-aanvaller een basisplaats gegeven in een verder aanvallende formatie, waar Memphis Depay, Luuk de Jong én Quincy Promes een basisplaats hebben. Verder staan ook Nathan Aké en Patrick van Aanholt aan de aftrap.

Daley Blind krijgt rust van Koeman, zoals hij in de persconferentie al liet doorschemeren. Van Aanholt is zijn vervanger, terwijl Aké de afwezige Virgil van Dijk in het centrum vervangt. Hij vormt samen met Matthijs de Ligt - die als enige international alle duels onder Koeman speelde - het centrale duo, terwijl Promes als rechtsback fungeert, in elk geval op papier. Hij krijgt daarmee de voorkeur boven Denzel Dumfries en Joël Veltman, die tegen Noord-Ierland nog speelde.

Georginio Wijnaldum draagt bij afwezigheid van Van Dijk de aanvoerdersband en staat op het middenveld met Frenkie de Jong en Pröpper, terwijl voorin Stengs, Luuk de Jong en Memphis staan. Laatstgenoemde is na zijn blessure weer fit genoeg om in actie te komen en lijkt vanaf de linkerflank te starten in de Johan Cruijff ArenA. 

Ten opzichte van het treffen met Noord-Ierland staan er op de plekken van Veltman, Daley Blind, Van Dijk, Donny van de Beek, Marten de Roon, Ryan Babel en Steven Berghuis liefst zeven andere namen aan de aftrap.

Opstelling Oranje: Cillessen; Promes, De Ligt, Aké, Van Aanholt; F. De Jong, Wijnaldum, Pröpper; Stengs, L. De Jong, Memphis

Opstelling Estland: Mets, Antonov, Sorga, Zenjov, Ojamaa, Vassiljev, Tamm, K. Mets, Kallaste, Ainsalu, Teniste

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen