Jong Oranje verslaat Engeland dankzij mooie trap Dilrosun

19 november 2019, 20:29

Jong Oranje heeft zich dinsdagavond uitstekend gepresenteerd in de oefenwedstrijd tegen Engeland: de ploeg van Erwin van de Looi won voor de tweede keer ooit van de leeftijdsgenoten uit Engeland. Hoewel het lang het overwicht had in de wedstrijd, was een vrije trap in blessuretijd van Javairo Dilrosun genoeg voor de 2-1 zege in Doetinchem, nadat Kaj Sierhuis eerder Oranje op voorsprong had geschoten. Zodoende heeft alle de ploeg alle zes duels in 2019 winnend afgesloten. 

Jong Oranje speelde afgelopen week tegen Gibraltar nog voor de EK-kwalificatie, maar nam het duel met Jong Engeland ongetwijfeld meer serieus. Bondscoach Van de Looi zag het duel als een serieuze test en had dan ook een van zijn sterkst mogelijke ploegen geformeerd, die met Ludovit Reis, Kjell Scherpen, Kaj Sierhuis en Rick van Drongelen op vier plekken anders was dan tegen Gibraltar.

En met die sterke namen maakte Jong Oranje een uitstekende indruk tegen de leeftijdsgenoten van Engeland, waar Phil Foden (Manchter United) de meest aansprekende naam was. Oranje opende op de Vijverberg echter sterker en toen Javairo Dilrosun op rechts opende en Deyovaisio Zeefuik in staat stelde om een scherpe voorzet te geven, frommelde Sierhuis na ruim twintig minuten de bal binnen (0-1).

Oranje bleef aandringen via Kluivert (over) en Dilrosun (redding), maar kwam niet tot scoren. Ook de Engelsen werden af en toe gevaarlijk en kregen enigszins de overhand tot de pauze, waarin Perr Schuurs, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners werden gewisseld door Van de Looi. Desondanks kon Oranje ook in de tweede helft weer sterker worden dan Engeland.

Invaller Cody Gakpo – hij kwam Sierhuis vervangen – kreeg liefst drie goede mogelijkheden om het duel te beslissen, maar de PSV'er was ongelukkig in de afwerking. Ook Sparta-middenvelder Harroui was dichtbij een treffer, maar hij raakte de lat. En waar Jong Oranje de kansen liet liggen, was Engeland aan de andere kant heel erg effectief.

Na een dieptepass liet Rick van Drongelen zich aftroeven door Manchester United-talent Mason Greenwood, die van het foutje profiteerde en aantekende voor de gelijkmaker. Tahith Chong en Ferdi Kadioglu – hij verving de geblesseerde Ludovit Reis en was van dichtbij nog gevaarlijk – kwamen nog binnen de lijnen en zagen hoe Dilrosun de winnende maakte.

Hij schoot na een handsbal van Engeland vanaf de rand van het zestienmetergebied een vrije trap op heerlijke wijze binnen en bezorgde Oranje de terechte overwinning (2-1), iets dat de talenten van Nederland maar zelden lukte. Daardoor kan Van de Looi niet alleen tevreden zijn met het vertoonde spel, maar ook met het resultaat van Jong Oranje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen