Koeman wijzigt Oranje op zeven plaatsen: "Zijn kansen"

19 november 2019, 20:40   Bijgewerkt: 19 november 2019, 20:48

Ronald Koeman is net als het Nederlandse publiek benieuwd wat Oranje dinsdagavond gaat laten zien tegen Estland. De keuzeheer voerde zeven wijzigingen door in zijn basisteam, maar verwacht desondanks een goed optreden. Tevens liet de oefenmeester weten dat er gedurende de interland een actie zal zijn tegen racisme.

Dat de bondscoach veel posities veranderde, heeft niet alleen met blessures te maken. "We missen er sowieso al drie, en ik wil andere jongens zien. We zijn geplaatst, het doel is bereikt. We deden dat met vaste groep en dan vind ik het normaal dat jongens als Nathan Aké en Patrick van Aanholt nu hun kans krijgen. Ze hebben hun steentje bijgedragen ook al was dat niet altijd binnen de lijnen, dus dat beloon ik dat", aldus de coach bij de NOS.

Opmerkelijk is dat Quincy Promes als rechtsachter start. "Daar loop ik al langer mee. Het kan nu. Stengs maakt zijn debuut, dus er zijn genoeg ingrediënten om met een glimlach naar dit Nederlands elftal te kijken. Quincy als rechtsback is een optie, met name tegen dit soort tegenstanders. Dan zijn backs bijna buitenspelers, dus dat is de reden. Quincy kan bijna alles, hij kan op meerdere posities uit de voeten. Bij balbezit zal hij op zijn vertrouwde positie uitkomen. Als we moeten verdedigen dan moet hij dat doen, maar dat lijkt me niet zo moeilijk."

Koeman denkt niet dat het ritme van Oranje volledig wordt gebroken door de wijzigingen. "Dat geloof ik niet. zijn allemaal goede spelers, ze worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten. Het zijn kansen voor spelers dus ik verwacht dat we stappen maken."

Actie tegen racisme

Het Nederlands elftal slingerde dinsdagsmiddag een foto de wereld in waarin het een statement maakte tegen racisme. Volgens Koeman zal er ook dinsdagavond nog een statement worden gemaakt. "Volgens mij wel. Er gaat iets gebeuren, misschien bij een doelpunt. Daar ben ik niet helemaal van op de hoogte." Om dat te laten slagen, zal er dus in ieder geval gescoord moeten worden. Daar maakt Koeman zich niet druk over. "Dat gaat wel gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen