Tottenham Hotspur ontslaat coach Pochettino per direct

19 november 2019, 20:38   Bijgewerkt: 19 november 2019, 22:50

Tottenham Hotspur heeft manager Mauricio Pochettino dinsdagavond per direct ontslagen. De Engelse club vindt de resultaten te tegenvallend en heeft daarom afscheid genomen van de zo succesvolle coach. "We zijn heel terughoudend geweest met deze beslissing, maar omdat er geen verandering kwam, hebben we deze keuze toch moeten maken."

Dat laat voorzitter Daniel Levy weten. "De binnenlandse resultaten van vorig seizoen en begin dit Premier League-seizoen zijn buitengewoon teleurstellend", stelt hij op de clubsite in een statement. Assistenten Jesus Perez, Miguel D'Agostino en Antoni Jimenez zijn eveneens de laan uitgestuurd. "Het is de taak van het bestuur om deze moeilijke beslissing te nemen", aldus Levy. "Dat is nog belangrijker dan de vele legendarische momenten die we met Poch hebben gehad. Hij en zijn staf zullen voor altijd deel uitmaken van onze geschiedenis en we hebben grote bewondering voor wat hij deed. Ik wil hem en zijn staf bedanken, ze zijn hier voor altijd welkom."

Tottenham Hotspur staat na twaalf duels slechts op de veertiende plaats in de Premier League, terwijl de club deze zomer – anders dan normaal – redelijk fors investeerde in de spelersgroep. In de Champions League – waarin het vorig jaar nog de finale haalde ten koste van Ajax – staat het in de poule tweede achter Bayern München, maar van Der Rekordmeister werd wel met liefst 2-7 verloren. Volgens Levy zit er momenteel meer in de selectie dan er wordt uitgehaald.

Wie het stokje tijdelijk overneemt, is niet bekend. Wel laat de voorzitter weten dat er snel een update zal volgen over de opvolging van de Argentijnse succescoach. Pochettino was sinds 2014 werkzaam bij Tottenham Hotspur, met wie hij goede prestaties boekte – met als hoogtepunt het bereiken van de Champions League-finale -, maar uiteindelijk geen enkele tastbare prijs won. Wel eindigde hij op alle plekken in de top-vijf van de Premier League, vorig seizoen werd hij vierde met de Spurs, al trad het verval in de eindfase wel in. Al is Tim Sherwood de enige manager van Tottenham in de geschiedenis met een hoger winstpercentage dan Pochettino (59% om 56%).

{image[336731][right-half][]}Gekke timing

Deze zomer kwamen er met onder andere Tanguy Ndombélé, Ryan Sessegnon en Giovanni Lo Celso voor het eerst echt grote aankopen naar Tottenham, dat in de zomers daarvoor vaak de hand op de knip hield, soms tot teleurstelling van Pochettino, die aangaf dat er geïnvesteerd moest worden om de oorlog te kunnen winnen in de Premier League. Uitgerekend in dat seizoen vielen de prestaties ver tegen en werd de coach dus ontslagen.

De timing is wel uiterst vreemd, aangezien de interlandperiode bijna alweer ten einde is en de afgelopen week Pochettino nog wel het voordeel van de twijfel kreeg. Eerder vandaag kwamen de berichten wel naar buiten dat hij erg onder druk zou staan en dat blijkt inderdaad het geval.

Sowieso zal er veel vervangen bij het Tottenham Hotspur, aangezien de ploeg op leeftijd geraakt en met onder andere Cristian Eriksen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen er een flink aantal spelers is met een aflopend contract bij de Premier League-club. Mogelijk wil het met een andere trainer die vernieuwing inslaan, maar ook dan is de timing van het ontslag gek. Komende zaterdag is West Ham United de tegenstander voor het Pochettino-loze Tottenham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen