Van Aanholt kan niet meer switchen na eerste officiële interland

19 november 2019, 21:41

Voor Patrick van Aanholt heeft de wedstrijd tegen Estland dinsdagavond een bijzonder tintje. De linksachter speelde namelijk zijn eerste officiële, niet vriendschappelijke, interland namens het Nederlands elftal. Daardoor mag hij niet meer uitkomen voor de nationale ploeg van Curaçao.

De nationale bond van dat land had hem juist benaderd of hij wilde uitkomen voor Curaçao, omdat hij nog mocht switchen van uitkomend land. Al zijn negen voorgaande interlands betroffen namelijk vriendschappelijke optredens, waardoor hij nog niet blijvend voor Oranje uitkwam. Dat is door zijn basisplaats tegen Estland inmiddels wel het geval.

Van Aanholt debuteerde als Vitessenaar tegen Colombia in 2013 al, waarna hij tegen Ecuador, Frankrijk, Engeland, Polen, Oostenrijk, Engeland, Slowakije en België oefeninterlands speelde. Zijn optreden dinsdagavond is zijn eerste officiële wedstrijd namens het Nederlands elftal.

Voor AZ-spits Myron Boadu kan overigens hetzelfde gelden als hij in actie komt: hij heeft eerder contact gehad met de bond van Ghana over een mogelijke avontuur voor dat land

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen