Duitsland wint Oranje-poule ondanks vroege achterstand

19 november 2019, 22:46

Ondanks een vroege tegengoal heeft Duitsland de EK-kwalificatie in stijl afgesloten. De ploeg van Joachim Löw kreeg een snelle tegentreffer te incasseren tegen Noord-Ierland, maar won uiteindelijk toch eenvoudig. Serge Gnabry werd met een hattrick de grote matchwinner: 6-1.

Michael Smith hielp de Noord-Ieren al na zeven minuten aan de leiding. Hij pegelde van afstand raak en verraste daarmee Marc-André Ter Stegen , die dit keer mocht keepen bij Duitsland. Lang bleef de 0-1 stand echter niet op het bord stond. Twaalf minuten later kreeg Serge Gnabry de bal in het strafschopgebied en hij krulde knap raak in de verre kruising. Leon Goretzka zorgde er al glijdend voor dat Duitsland bij rust zelfs met 2-1 leidde.

Na de pauze trok Duitsland direct al de broekriem aan. Met een droge knal maakte Gnabry meteen een einde aan de Noord-Ierse hoop: 3-1. Hij was ook de man die tien minuten later zijn hattrick voltooide na geschutter in de defensie van de Noord-Ieren. Gnabry staat nu op dertien goals in dertien interlands. Ook Goretzka kwam in de slotfase nogmaals tot scoren, net als Julian Brandt: 6-1. Duitsland stelde daarmee gemakkelijk groepswinst veilig in de kwalificatie en is dus groepshoofd op het EK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen