Tottenham baart opzien en kiest voor Mourinho als coach

20 november 2019, 07:46   Bijgewerkt: 20 november 2019, 11:07

José Mourinho is terug in de Premier League. De excentrieke Portugees is door Tottenham Hotspur aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, zo maakt de Engelse club woensdagochtend bekend. De oefenmeester heeft getekend voor drieënhalf jaar en zal dus niet na dit seizoen al vertrekken uit het Tottenham Hotspur Stadium. Mourinho is in Londen de opvolger van de ontslagen Mauricio Pochettino.

De 56-jarige Mourinho zat sinds zijn ontslag bij Manchester United in december 2018 zonder club, maar stond weer te popelen om aan de slag te gaan in de Premier League. Bij clubs waar het minder gaat, zoals ook Manchester United en Arsenal, stond hij al klaar om druk te leggen op de trainer. Mourinho heeft nu zijn kans gegrepen bij Tottenham, dat dinsdagavond Pochettino ontslagen heeft na 5,5 jaar dienstverband. Hij kwam dit seizoen niet verder dan de teleurstellende veertiende plaats en moest daarvoor de rekening betalen.

De Argentijn stond bekend als misschien wel de beste coach uit de historie van Tottenham, maar slaagde er niet in om zilverwerk te pakken. Het is nu aan Mourinho om dat wel te doen. Hij pakte in zijn carrière als trainer al 25 hoofdprijzen en werkte eerder bij FC Porto, Internazionale, Chelsea, Real Madrid en Manchester United. De coach werd in vier verschillende landen landskampioen.

Voorzitter Daniel Levy is blij met die komst van Mourinho, die na het ontslag van Pochettino razendsnel bewerkstelligd werd. "Met José hebben wij één van de meest succesvolle trainers gecontracteerd", vertelt hij. "Hij kan teams inspireren en is tactisch geweldig. We geloven erin dat hij de energie en het geloof terug kan brengen."

Mourinho blij met kans

Dat Mourinho bij Tottenham de kans krijgt om terug te keren in de Engelse top, doet hem goed. "Ik kijk er naar uit om te werken bij een club met zo'n geschiedenis als Tottenham. De fans zijn bovendien heel gepassioneerd. De kwaliteit in de selectie en de jeugdopleiding zorgen ervoor dat ik zin heb in de klus. Het triggert me om te werken met zulke goede spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen