Angelino basisspeler in Premier League: "Dankzij NAC en PSV"

20 november 2019, 08:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Via NAC Breda en PSV is Angelino terug in de Premier League. Manchester City, waar hij eerder ook al speelde, besloot hem afgelopen zomer in te lijven en daar heeft die club vooralsnog geen spijt van. De linksback is inmiddels basisspeler en heeft nog altijd goede herinneringen aan zijn tijd in Nederland.

De verdediger werd door Manchester City verhuurd aan NAC Breda en werd daarna doorverkocht aan PSV. Die club verkocht hem na een seizoen weer aan de Engelse grootmacht, waar hij mede door blessureleed de laatste twee Premier League-duels in de basis stond. "Mark van Bommel stuurde me een felicitatie-appje toen ik in september als invaller mijn debuut had gemaakt", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Het is misschien een klein iets, maar natuurlijk waardeerde ik dat enorm. Dankzij mijn tijd bij NAC en PSV ben ik hier gekomen en ik zal dat altijd aan iedereen blijven vertellen. De Eredivisie heeft mij gevormd. Mijn periode bij PSV koester ik, ook als is de spannende kampioensrace vorig seizoen niet goed afgelopen. We hadden echt een prima jaar en het is jammer dat we dat niet konden bekronen."

Na zijn transfer moest Angelino afgelopen zomer eventjes wachten op zijn kans. "Ik heb het vertrouwen van de club al gevoeld toen ik hier zes jaar geleden voor het eerst op het veld stond. Bij City staan zo veel goede spelers onder contract dat je soms geduld moet hebben. Op elke positie is de concurrentie groot en nu denk ik ook helemaal niet dat ik er al ben. Dit is de Premier League en het is wereldtop hè, deze omgeving. Je moet elke dag kei- en keihard blijven werken om bij of in het elftal te blijven. Deze competitie is zo intensief en sterk dat je nergens ook maar het kleinste steekje kunt laten vallen. Moeilijk? Nee, het is een droom die uit is gekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen