Mets in de fout tegen Oranje: "Was een naïeve beslissing"

20 november 2019, 09:40

Karol Mets ging dinsdag opzichtig in de fout tegen het Nederlands elftal. De verdediger, die tussen 2017 en 2019 bij NAC Breda speelde, zag een dribbel volledig mislukken en leidde daarmee de 3-0 voor Oranje in tegen Estland. Uiteindelijk ging hij met zijn ploeg met 5-0 ten onder.

Mets, die nu onder contract staat bij AIK Fotboll in Zweden, zag dat zijn ploeg een moeizame start kende. Al na achttien minuten keek de hekkensluiter tegen een 2-0 achterstand aan. "Misschien waren we op sommige plaatsen niet zo zelfverzekerd", zegt Mets in Estse media. "Na die 2-0 kwamen we iets beter in het spel. We kwamen toen ook op hun helft aan het voetballen."

Mets ging zelf bij de 3-0 van Georginio Wijnaldum in de fout door de bal met een dribbel te verliezen aan Calvin Stengs. "Ik doe dat vaker en soms gaat het goed, maar nu ging het fout. Het is vervelend, als je het doet en het gaat mis. Soms leest de aanvaller de actie en dat gebeurde nu. Het was een naïeve beslissing, maar de volgende keer zal ik het weer proberen."

De oud-speler van NAC komt tot de conclusie dat de kwalificatiereeks van Estland pover is geweest. Er werd slechts één punt gepakt, drie minder dan Wit-Rusland. "Het is een teleurstelling geworden", beseft Mets. "Uiteindelijk is het een grote mislukking."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen