'Enrique heeft in staf geen plek voor vervanger Moreno'

20 november 2019, 10:18   Bijgewerkt: 20 november 2019, 16:10

De terugkeer van Luis Enrique bij de nationale ploeg van Spanje verloopt nog niet zonder slag of stoot. De bondscoach trad af vanwege trieste privé-omstandigheden en werd in die periode opgevolgd door vriend én assistent Roberto Moreno. Maar nu de voormalig trainer van FC Barcelona weer terugkeert op zijn plek, lijkt er geen ruimte meer te zijn voor Moreno.

Dat schrijven alle belangrijke media in Spanje. Marca komt zelfs met een reconstructie over de beslissing, waar veel spelers het niet mee eens zouden zijn. Zij zijn tevreden over de manier van werken van Moreno en toen de coach na het treffen met Roemenië (5-0 winst) in tranen de kleedkamer in kwam lopen met de woorden: "Ze willen van me af, ze willen van me af", wisten de spelers genoeg.

Lees ook: Luis Enrique na vijf maanden terug als bondscoach Spanje

Pas na dit incident werden aanvoerders Sergio Ramos en Sergio Busquets ingelicht door Luis Rubiales, voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Dat Moreno geen enkel interview deed en ook niet op de persconferentie verscheen na het treffen met Roemenië, was het gevolg van deze beslissing van de Spaanse voetbalbond. Dat levert la Roja nog een boete van de UEFA op, maar dat zal Moreno een zorg zijn.

Luis Enrique mag van Rubiales – die eerder Julen Lopetegui vlak voor het WK ontsloeg – zijn eigen staf samen stellen en daarin is blijkbaar geen plaats voor Moreno. Wat daarvan de reden is, is niet bekend. Het krijgt ongewijfeld nog een staartje, aangezien Moreno naar verluidt een advocaat in de arm heeft genomen om de boel aan te vechten. 

Vijf maanden afwezeig

In juni legde Enrique zijn werkzaamheden als bondscoach neer om zijn dochter bij te staan in de strijd tegen kanker. Xana overleefde de ziekte niet en overleed in augustus op negenjarige leeftijd. Gedurende de afwezigheid van Enrique was Moreno de bondscoach van de Spaanse nationale ploeg. Onder zijn leiding stelde Spanje deelname aan het EK van volgend jaar veilig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen