Hasselbaink: meerdere spelers die voor Suriname willen spelen

20 november 2019, 10:35   Bijgewerkt: 20 november 2019, 10:40

Nigel Hasselbaink (op archiefbeeld) stelde zich zeer recentelijk beschikbaar voor de nationale ploeg van Suriname en plaatste zich direct voor het eerst in de historie voor de Gold Cup, wat het land voor veel andere spelers ook aantrekkelijker zal maken. Kelvin Leerdam heeft zich al beschikbaar gesteld, wellicht dat Ryan Donk en Mitchell Donald volgen. "Die jongens hoeven nauwelijks overtuigd te worden", aldus Hasselbaink.

De spits was de eerste speler die profiteerde van de nieuwe regels. Lang was het voor veel voetballers met een Nederlands paspoort en Surinaamse roots niet mogelijk om voor dat land te kiezen, omdat ze dan hun Nederlandse paspoort moesten inruilen voor de Surinaamse. Door een verandering van de regels in dat land, komt er nu een sportpaspoort beschikbaar. 

Lees ook: Klaiber verkiest Oranje nog boven Surinaamse kans

"Ze willen het in principe allemaal", zei Hasselbaink tegenover het Algemeen Dagblad over de twijfelende voetballers. "Het is alleen dat het nogal wat regel- en papierwerk vergt. Helemaal nu we ons hebben geplaatst voor de Gold Cup. Dat is toch een mooi toernooi met grote landen als Mexico en de Verenigde Staten."

Dat ging met een 1-2 zege bij Nicaragua - tegen wie Hasselbaink scoorde - niet eenvoudig, maar het lukte uiteindelijk wel. Hasselbaink genoot van zijn eerste momenten bij de nationale ploeg van Suriname. "Toen ik begon met voetballen in de jeugd van Ajax en PSV was het Nederlands elftal natuurlijk altijd het eerste doel. Maar de laatste jaren is het voetballen voor Suriname steeds meer gaan spelen. Ik heb er even op moeten wachten, maar nu is het zover."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen