Promes de zesde die het mag proberen als rechtsback

20 november 2019, 12:33   Bijgewerkt: 20 november 2019, 14:05

De rechtsbackpositie is zo langzamerhand het zorgenkindje van Oranje. Quincy Promes was dinsdagavond tegen Estland in de periode onder bondscoach Ronald Koeman alweer de zesde die het mocht proberen op die positie. Wordt de alleskunnende Ajacied een serieuze concurrent voor de tegenvallende verdedigers Denzel Dumfries en Joël Veltman?

{image[334825][right-half][]}Promes: "Mijn trots kan opzij"

Normaliter is Denzel Dumfries of Joël Veltman straks de rechtsback op het EK. Sinds de rentree van Veltman bij Oranje is het stuivertje wisselen tussen de twee. Gisteravond koos Koeman voor een derde optie. Geen Dumfries - die debuteerde onder Koeman overigens - of Veltman in de basis tegen Estland maar Quincy Promes. Voor het eerst gebruikte Koeman hem op de positie waar hij vorig jaar bij Sevilla speelde. "We wisten dat we veel de bal zouden hebben en dat ruimte lag aan de zijkant", zegt Promes na afloop. "Je hebt dan aanvallende kwaliteiten nodig. Met de bagage die ik heb vanuit Sevilla kwam dat goed uit."

De test in het Nederlands elftal pakte, onder ander met een assist, positief uit. Als aanvallende back had Promes een meerwaarde. Al zal de afstemming met de rechtsbuiten - gisteren was dat Calvin Stengs - nog wel beter moeten. "Verdedigend kan ik nog heel wat leren. Maar het blijft een positie waar ik uit de voeten kan. Ik heb er een heel jaar gespeeld. Het is niet mijn favoriete positie. Maar ik vind het niet erg om mijn trots opzij te zetten", zei hij dinsdagavond in de mixed zone. 

Promes moet niet raar opkijken als dat tijdens het EK van hem gevraagd wordt. De keuze voor hem tegen Estland verraadt dat Koeman niet helemaal tevreden is over de invulling van de rechtsbackpositie. Dumfries zou de rol die Promes gisteren had ook kunnen vervullen, maar hij dendert niet zo over de rechterflank als een jaar geleden. Dus is Koeman weer aan het schuiven geslagen. Op geen enkele positie in Oranje zijn zoveel wisselingen gedaan en namen gebruikt. En dan komt nu ook nog eens de huidige clubtopscorer van Ajax in beeld. Promes zelf is er klaar voor. "Mocht de situatie zich op het veld voordoen. Waarom niet?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen