De scenario's voor PSV om de knock-outfase te halen

28 november 2019, 09:39   Bijgewerkt: 28 november 2019, 10:14

Na de slechte reeks van PSV is het opeens alle hens aan dek voor de Eindhovenaren. Het uitduel met Sporting Portugal is een rechtstreekse finale, al wilde Mark van Bommel dat niet eens zo benoemen vooraf. Bij een verlies of gelijkspel bestaat er nog een kans dat PSV alsnog overwintert in Europa, maar de kans is dan niet groot meer. 

Programma:

28/12: Rosenborg BK – LASK Linz

28/12: Sporting Portugal – PSV

12/12: LASK Linz – Sporting Portugal

12/12: PSV – Rosenborg BK

Stand:

1. Sporting Portugal: 9 uit 4 (+3)

2. LASK Linz: 7 uit 4 (+3, beter onderling resultaat met PSV)

3. PSV: 7 uit 4 (+1)

4. Rosenborg BK: 0 uit 4

Als PSV verliest van Sporting Portugal, dan mag LASK Linz niet winnen van het nog puntloze en uitgeschakelde Rosenborg en een week later ook niet van het dan al geplaatste Sporting. Door een minder onderling resultaat met de Oostenrijkers mogen die in twee duels dan géén drie punten pakken. Twee keer gelijk voor LASK mag overigens wél, mits PSV de laatste wedstrijd van Rosenborg BK wint.

Als PSV gelijk speelt op bezoek bij Sporting Portugal doet het best goede zaken. Het onderling resultaat met Sporting blijft in Eindhovens voordeel, waardoor het met een zege op Rosenborg BK in eigen huis in vrijwel alle scenario's geplaatst is. Alleen als LASK (mits zij winnen van Rosenborg, anders is PSV met een zege sowieso door in de laatste speelronde) en Sporting in de laatste speelronde gelijkspelen en alle ploegen op elf punten komen, legt PSV het in dat scenario af tegen Sporting en LASK (dat bovenaan zou eindigen).

Stand in dit scenario:

1. LASK met 11 uit 6 (+3 in onderling resultaat)

2. Sporting Portugal met 11 uit 6 (0 in onderling resultaat)

3. PSV met 11 uit 6 (-2 in onderling resultaat)

Als PSV wint van Sporting Portugal, heeft het aan een punt in eigen huis tegen Rosenborg BK genoeg voor de volgende ronde. In het slechtste geval wint ook LASK Linz ook van Rosenborg BK en komt ook op tien punten (eerste plek), maar als PSV een punt pakt, houdt het óf LASK of Sporting onder zich op de ranglijst. Eerste kan het door het onderling resultaat met een remise niet worden, daarvoor is een zege vereist.

Bij een nederlaag tegen Rosenborg in de laatste wedstrijd mag ook Sporting Portugal niet winnen van LASK Linz voor het bereiken van de volgende ronde. Gelijk of winst is voldoende voor minimaal de tweede plek voor PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen