WADA jaagt op Rusland, mogelijk uitsluiting van EK

20 november 2019, 15:03

Rusland is geplaatst voor het EK van 2020, maar het is nog niet helemaal zeker dat de Russen er ook bij zullen zijn op het toernooi. Het wereldantidopingagentschap (WADA) zit namelijk nog altijd achter het land aan. Het WADA vindt de antwoorden die Rusland heeft gegeven op vragen over verdachte tests niet waterdicht.

Dat bericht Het Laatste Nieuws. Eind oktober kreeg het WADA van de Russische dopingautoriteiten imperfecte dopingstalen die in januari werden overgedragen. Dat zijn potjes urine van Russische atleten die zijn afgenomen tussen 2012 en 2015. Het Russische antidopingagentschap zou een aantal tests gemanipuleerd hebben en hebben nagelaten om positieve resultaten te melden.

Het WADA kreeg na onderzoek van een onafhankelijke commissie een negatief advies op de antwoorden vanuit Rusland. Het uitvoerend comité van het WADA komt op 9 december bijeen om uitspraak te doen over Rusland. Dat wordt spannend voor het land, aangezien er bij een negatief advies uitsluiting van het EK en de Olympische Spelen kan volgen. Als dat gebeurt, zal Sint-Petersburg zijn status als speelstad ook verliezen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen