OM staat voor moeilijk onderzoek naar racisme bij FC Den Bosch

20 november 2019 – Het OM staat naar eigen zeggen voor een lastig onderzoek naar het racisme tijdens FC Den Bosch - Excelsior. In het verleden werden soortgelijke zaken geseponeerd. "Onder meer omdat gehoorde woorden niet bij bewegende monden te brengen waren', aldus de officier van justitie van Oost-Brabant.

OM staat voor moeilijk onderzoek naar racisme bij FC Den Bosch

"Voor zover wij nu kunnen beoordelen is er sprake van strafbare uitingen", laat de OvJ weten aan het Algemeen Dagblad. "Wij zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart en dat betekent dat de politie gaat onderzoeken wie betrokken was bij de uitingen vanaf de tribune. Het onderzoek loopt en wij moeten nu afwachten wat dat oplevert." De vermeende Hitlergroet behoort ook tot het onderzoek. Naast het bestuderen van de beelden spreekt het OM met getuigen. "Op basis daarvan kunnen wij een definitieve beoordeling geven van dat incident."

Ten onrechte werd een jongen in verband gebracht met de Hitlergroet. "Wij roepen iedereen op om daarmee te stoppen want de gevolgen van dit soort acties zijn groot. Niet alleen voor de mensen die als dader worden neergezet, maar ook voor de mensen die dit soort berichten verspreiden. Er kan zomaar sprake zijn van strafbare feiten." Verder onderzoekt het OM de bedreigingen waarmee Den Bosch-trainer Erik van der Ven te maken kreeg. Na al het tumult sliep hij zondagnacht niet thuis.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd