"Dit elftal een van beste van Oekraïne sinds onafhankelijkheid"

20 november 2019, 20:33

Oranje mag komende zomer de borst natmaken voor Oekraïne. Dat voorspelt Evgeniy Levchenko. Al voordat er geloot is voor het EK, weet Oranje al zeker dat het de winnaar van kwalificatiegroep B treft. "Dit elftal is een van de beste van Oekraïne sinds de onafhankelijkheid in 1991", aldus Levchenko.

Volgens de voorzitter van VVCS is het collectief de kracht van Oekraïne, dat in de kwalificatie knap boven regerend Europees kampioen Portugal eindigde. "Dit elftal durft te voetballen, al rennen ze niet als een kip zonder kop naar voren. De spelers vertrouwen op elkaar en durven daarom fouten te maken", zegt Levchenko tegen het Algemeen Dagblad. "Op het WK 2006 waren we ook goed, maar hadden we veel te danken aan Shevchenko. Dit elftal maakt een ijzersterke indruk. Als er nu iemand wegvalt, dan hoeven we niet direct in paniek te raken."

Het succes komt op het conto van Shevchenko, die nu bondscoach is van de nationale ploeg. "Hij begon als heel onervaren trainer, mensen moesten het eerst nog maar eens zien. Dat werd er na het niet plaatsen voor het WK niet beter op. Maar deze indrukwekkende kwalificatie heeft iedereen overtuigd." Het is volgens Levchenko dan ook geen zekerheidje dat Oranje komende zomer wel even afrekent met Oekraïne. "Je moet ook respect hebben voor Oekraïne. Natuurlijk heeft Nederland op elke positie een betere speler, maar je kunt Oekraïne niet onderschatten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen