Boycot haalt niets uit: uitvak van PSV in Emmen uitverkocht

20 november 2019, 22:03

Ondanks een voorgestelde boycot is het uitvak van PSV volgende week in Emmen uitverkocht. De supportersgroeperingen Lighttown Madness en Boys from the south wilden protesteren tegen het late aanvangstijdstip op zondagavond (20.00 uur). Maar in plaats van een leeg uitvak, gaan er volgende week zondag zo'n vierhonderd supporters mee naar Drenthe.

"Van een mislukte boycot ga ik zeker niet spreken. Dat zou niet alleen flauw zijn, maar zou ook totaal geen recht doen aan de inspanningen die de sfeergroeperingen leveren voor onze club", zegt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging PSV, tegen het Eindhovens Dagblad. "Ze zijn enorm belangrijk geweest bij de groei die we de afgelopen jaren als club boeken bij de aantallen uitsupporters. Daarnaast knokken ze ook gewoon voor een goede zaak en ze proberen verandering te krijgen op een punt waar wij ook helemaal niet tevreden over zijn. Ook wij willen af van late aanvangstijden, maar hebben niet tot een boycot opgeroepen."

Timmermans vindt het te prijzen dat beide groeperingen niet alle kaartjes voor het duel met Emmen hebben opgekocht. "Dat vind ik klasse. Veel supporters willen toch graag een keer een uitwedstrijd meemaken en hopen daardoor loyaliteitspunten te verzamelen, zodat ze een volgende keer sneller aan de beurt komen. En uiteindelijk kan ons team, zo eerlijk moeten we ook zijn, alle steun gebruiken in de situatie waarin PSV nu zit. We zien dat het nu niet goed gaat, maar in de wedstrijden blijft alle support nodig om de situatie te kunnen omdraaien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen