Cocu's assistent Scheepers: "Derby County heeft visie zoals PSV"

21 november 2019, 08:57   Bijgewerkt: 21 november 2019, 09:02

Binnen de technische staf van Phillip Cocu bij Derby County is assistent Twan Scheepers onder andere de verbinder tussen de A-selectie en de jeugd. Een taak die in zijn PSV-tijd ook aan hem was besteed. "Ons doel is om jonge spelers te laten doorbreken, maar op korte termijn moet er gewoon worden gepresteerd", weet Scheepers.

"Daardoor zijn soms externe transfers nodig en in die zin is er niks anders dan bij PSV", zegt de assistent-trainer tegen het Eindhovens Dagblad. "De club heeft een visie zoals PSV die een aantal jaren geleden ontrolde en wil de stap naar boven op een stabiele manier maken, bij voorkeur met een aantal zelf opgeleide jeugdspelers. Daar wil ik heel graag mijn steentje aan bijdragen."

Op termijn wil Derby County promoveren naar de Premier League. Daar zou het dit seizoen kans op maken door bij de eerste zes te eindigen en daarna de play-offs te spelen. In de huidige stand staan The Rams zestiende met zeven punten achterstand op plek zes. "Bij Derby voelen we dat we de tijd krijgen. Alleen is in elke profcompetitie ook altijd de eerstvolgende wedstrijd megabelangrijk en moet je presteren. Er moet dus balans zijn tussen jeugd en ervaring."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen