Spoorboekje: loting play-offs EK, Dortmund en PSG in actie

22 november 2019, 07:00   Bijgewerkt: 21 november 2019, 23:52

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 22 november.

Nieuws

Loting voor play-offs EK

Nog zestien landen maken kans op de laatste vier EK-tickets. Voor de affiches in maart wordt vanmiddag vanaf 12.00 uur geloot. Alvorens dat gebeurt, moet eerst 'groep' A met alleen nu nog IJsland aangevuld worden met drie landen. Groep C met Schotland, Noorwegen, Servië krijgt er nog één land bij. Ook per loting worden Bulgarije, Israël, Hongarije en Roemenië verdeeld over beide groepen.

Lees meer: deze zestien landen maken nog kans op EK-ticket

Specials

Levchenko: "Politiek moet absoluut optreden tegen racisme"

FCUpdate.nl sprak met Evgeniy Levchenko, de voorzitter van de VVCS (Vereniging van Contractspelers), over racisme. De Oekraïense Nederlander laat zijn licht schijnen op de gebeurtenis rondom Ahmad Mendes Moreira en pleit onder andere voor een strenger protocol met zwaardere straffen voor de personen die zich schuldig maken aan racisme en discriminatie.

Wedstrijden

NAC Breda - Jong Ajax (20.00 uur)

Mitchell van der Gaag keert voor even terug op de plek die hem vorig seizoen weinig geluk bracht. In maart vertrok hij als trainer van NAC Breda en sinds dit seizoen is de oefenmeester in de luwte werkzaam als trainer van Jong Ajax. Met de huidige derde plek gaat hem dat goed af. Nota bene Van der Gaag kan zijn opvolger bij NAC in nog zwaarder weer brengen. Ruud Brood wist met de Bredanaars al vijf wedstrijden op rij niet te winnen.

Borussia Dortmund - SC Paderborn (20.30 uur)

Borussia Dortmund slikte een bittere pil voor het ingaan van de interlandperiode. Door een pijnlijke 4-0 nederlaag bij rivaal Bayern München is BVB verder achterop geraakt in de Duitse titelstrijd. Een vervelende constatering voor de club die afgelopen zomer flink investeerde in de selectie van Lucien Favre. Voor de Zwitser is het te hopen dat het duel met hekkensluiter SC Paderborn vanavond geen problemen oplevert.

Paris Saint-Germain - Lille (20.45 uur)

Ook scouts van Ajax zullen vanavond op de tribune zitten. Lille is komende week in de Champions League de volgende opponent van de Amsterdammers. Voor de Fransen is het duel met Paris Saint-Germain niet zozeer meer een generale repetitie meer, omdat hun rol in het miljardenbal is uitgespeeld. 

Voetbal op tv

18.25 uur: Erzgebirge Aue - FC St. Pauli, FOX Sports 4 - live verslag uit 2. Bundesliga

19.50 uur: FC Eindhoven - SC Cambuur, FOX Sports 2 - live verslag uit Eerste Divisie

19.50 uur: NAC Breda - Jong Ajax, FOX Sports 3 - live verslag uit Eerste Divisie

20.00 uur: Voetbal op Vrijdag, FOX Sports 1 - schakelprogramma

20.25 uur: Borussia Dortmund - SC Paderborn, FOX Sports 4 - live verslag uit Bundesliga

20.25 uur: Club Brugge - Oostende, Ziggo Sport - live verslag uit Jupiler Pro League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen