Excelsior doet aangifte tegen supporters FC Den Bosch

21 november 2019 – Er is woensdag vanuit Excelsior aangifte gedaan tegen de supporters van FC Den Bosch, die Ahmad Mendes Moreira afgelopen zondag racistisch bejegenden. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Vanwege de gevoeligheid van de zaak wil Excelsior niet zeggen of de club of de speler zelf aangifte heeft gedaan.

Excelsior doet aangifte tegen supporters FC Den Bosch

Het OM, de KNVB en FC Den Bosch startten eerder al een onderzoek naar de gebeurtenissen van afgelopen zondag. Het incident in Den Bosch werd al snel wereldnieuws. Met hun statements voorafgaand en tijdens het duel met Estland namen de Oranje-internationals het deze week op voor Mendes-Moreira. De aanvaller zelf wil niet meer over het incident praten en wordt door Excelsior, op eigen verzoek, uit de wind gehouden.

Komend weekend maken de Nederlandse profclubs een gezamenlijk statement tegen racisme. "Heel goed, maar het is niet genoeg. Er is vaak geen plan. Mensen roepen maar, oplossen kan niet van afstand. Alleen met betrokken mensen die op die mannen afstappen. Daar ligt een rol voor de clubs. Dan is het voor een groot deel uit te bannen, maar nooit helemaal helaas", aldus trainer Ricardo Moniz.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd