Huirne: "Afspraak met De La Vega in strijd met de FIFA-regels"

21 november 2019, 21:02   Bijgewerkt: 21 november 2019, 22:31

Herman Huirne werd begin deze maand aangesteld als als statutair algemeen directeur van Roda JC. In een uitgebreid interview met het eigen clubkanaal blikt Huirne terug op zijn eerste weken bij de club, blikt hij vooruit op de toekomst en gaat hij ook in op berichtgeving in de media over financiële afspraken tussen Roda JC en Mauricio Garcia de la Vega.

De Mexicaanse investeerder was de beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, maar zag in oktober na een heuse soap af van de aankoop van de aandelen van de club. Namens de club sloot hij in Duitsland een lening af van 150.000 euro, wat wordt bevestigd door Huirne. "Deze is door Roda JC reeds terugbetaald", zegt hij.

De directeur vertelt ook dat er met de De La Vega is afgesproken dat hij een percentage ontvangt over enkele eventuele verkopen van spelers. "Deze afspraak is echter in strijd met de FIFA-regelgeving en heeft voor mij dus geen bindend karakter. Ik zal als directeur in ieder geval geen dingen doen waardoor de club in de problemen komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen