Traoré wacht geduldig op kans bij Ajax 1: "Concurrentie is sterk"

21 november 2019 – Lassina Traoré weet dit seizoen veel indruk te maken in de Eerste Divisie. Met dertien doelpunten is de spits uit Burkina Faso topscorer van de competitie. In de toekomst hoopt hij zijn wedstrijden in het eerste elftal te spelen, maar tot die tijd wacht hij geduldig op zijn kans.

Traoré wacht geduldig op kans bij Ajax 1: "Concurrentie is sterk"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hoewel Traoré zijn wedstrijden bij Jong Ajax speelt, traint hij met de eerste selectie. "Dat is moeilijk, want je moet je opnieuw aanpassen aan je teamgenoten op een wedstrijddag. De manier van spelen is bij het eerste en bij het tweede elftal hetzelfde, dat maakt het makkelijker. Er spelen meer spelers van het eerste elftal mee en dat helpt mij veel", zegt hij tegen Ajax TV.

Traoré hoopt bij Jong Ajax de staf van het eerste elftal te overtuigen van zijn kwaliteiten. "Dat is natuurlijk het doel. En dan hoop ik dat ik de kans krijg om te laten zien wat ik kan. Maar het belangrijkste is plezier hebben in het voetballen en doen wat ik kan, dan komt de rest vanzelf", zegt de spits, die weet dat hij niet zomaar een basisplaats verovert.

"De concurrentie is sterk, want je hebt natuurlijk Dusan Tadic, de aanvoerder. En dan is er nog Klaas Jan Huntelaar, hij is ook een heel grote. Daar moet je je van bewust zijn en wachten op jouw dag. Je moet geduldig zijn, want voetbal is als volgt: op een dag zal ik daar staan en dan is er een andere jonge speler die wil spelen. En die zal zeggen: 'Traoré staat daar.' Zo gaat het nou eenmaal."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd