Onana: "Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2019 – Volgens André Onana is het opvallend dat er weinig zwarte doelmannen in het mondiale topvoetbal aanwezig zijn. De sterkhouder van Ajax baalt van deze ontwikkeling, maar volgens de huidig international is er een logische verklaring voor. Hij hoopt dat de voetballerij haar ogen opent: "Kijk maar goed. Ik ben niet de enige die hier nu mee komt."

Onana: "Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na aanleiding van de racistische geluiden tijdens het duel tussen FC Den Bosch en Excelsior, is racisme binnen de voetballerij een veelbesproken onderwerp. Het Franse RMC Sport komt vanavond (vrijdag) met een documentaire over Onana. Daar doet de Kameroener zijn beklaag over het gebrek aan zwarte keepers. "Clubs hebben geen vertrouwen in zwarte doelmannen. Dat is de realiteit. Kijk maar goed. Ik ben niet degene die hier nu mee komt."

Het is niet de eerste keer dat Onana het probleem aankaart. Bij de BBC klonk hij eerder zo: "Donkere keepers moeten zich goed voorbereiden. Het wordt ons namelijk niet even makkelijk gemaakt. Daar moet verandering in komen, want aan de top komen is voor ons al een hele opgave." Bij het Franse medium laat hij wel weten trots te zijn op zijn afkomst. "Ik ben zwart. Ik ben van Kameroen. Ik ben van Afrika. Ik wil het ook niet verbergen."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd