Van der Veen wijst drietal van Ajax aan als WK-uitblinkers onder 17

22 november 2019, 10:16

Bondscoach Peter van der Veen heeft drie spelers van Oranje-17 aangewezen als uitblinkers tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië. Oranje, dat vierde werd op het eindtoernooi, oogde wisselvallig, maar kende toch wat lichtpuntjes.

Volgens Van der Veen, in gesprek met Voetbal International, was WK-topscorer Sontje Hansen een van de drie smaakmakers. Hij maakte zes goals, terwijl hij de eerste twee duels niet eens in de basis begon. "Ik wil niet zeggen dat Sontje ons heeft gereged, het was een teamprestatie, maar het was wel geweldig om te zien hoe hij in een flow kwam", aldus de bondscoach.

Ook Youri Regeer en Calvin Raatsie, net als Hansen spelend in de Ajax-jeugd, behoorden tot de sterkhouders volgens Van der Veen. Regeer wordt zelfs vergeleken met Frenkie de Jong. "Youri is wel een wat ander type, maar natuurlijk zie je vergelijkingen. Youri is nog niet zover als Frenkie", aldus Van der Veen.

Sander Westerveld, keeperstrainer van de talenten, is vol lof over doeman Raatsie en ziet in hem een potentiële Oranje-klant. "Hij is de meest complete keeper in Nederland en kan op termijn zeker de opvolger van Jasper Cillessen worden bij het Nederlands elftal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen