Preses Den Bosch: "Hebben geen boete, maar hulp nodig"

22 november 2019 – FC Den Bosch-voorzitter Jan-Hein Schouten (op de foto links) heeft in een ingezonden brief aangegeven dat zijn club geen boete, maar hulp nodig heeft om racisme te bestrijden. Hij doet in de brief uitgebreid zijn verhaal na het veelbesproken incident in De Vliert.

Preses Den Bosch: "Hebben geen boete, maar hulp nodig"

Afgelopen zonder werd Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend door een deel van de Den Bosch-supporters. Het schandalige incident werd wereldnieuws en de hele club moest het ontgelden. In een brief aan het Brabants Dagblad doet Schouten zijn relaas.

Hij beseft dat de Brabanders op de blaren moeten zitten: "Wat bij mij nu wel beklijft is: iedereen heeft de wereld weer ingedeeld in goed en slecht. Het was zoals iemand tegen me zei: the perfect storm. Zwarte Piet-protesten, dan deze voetbalmiddag, onze totaal verkeerde inschatting, Hitler op de tribune, de trainer die uit de bocht vliegt. En dat hebben we geweten. En daar moeten we mee dealen."

Verbinding
Toch hoopt Schouten op hulp van de rest van de voetbalwereld. "Waar is die verbinding? Wij zijn geen racisten bij FC Den Bosch. Maar tot mijn razernij zijn er bepaalde lieden die onder onze vlag wel hun denkbeelden uiten. Waar is de helpende hand? Het maakt mij activistisch. Wij hebben geen verwensingen meer nodig, geen terechtwijzingen, bedreigingen. Wij hebben geen boete nodig. Wij hebben hulp nodig. De uitgestoken hand. De verbinding. Bij het voetbal komen mensen die willen kwetsen. En wij kunnen die niet in ons eentje weren of evangeliseren. Zoals bijna niemand iets in zijn eentje kan."

Lees de hele brief hier.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd