Fortuna-trainer Ultee legt de druk bij PEC Zwolle in kelderkraker

22 november 2019, 17:39   Bijgewerkt: 22 november 2019, 19:10

Het duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard is een heuse kraker in de kelder van de Eredivisie. PEC staat op een teleurstellende zestiende plaats met tien punten, terwijl Fortuna het niet veel beter doet met twee puntjes meer. Fortuna-trainer Sjors Ultee weet dat zijn ploeg een lastig seizoen tegemoet gaat. "Wij zullen tot het einde van het seizoen druk voelen in de strijd om degradatie", sprak hij.

Fortuna Sittard pakte alleen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een puntje, maar ging in alle andere uitwedstrijden telkens onderuit. "Dat is iets waar vooral de supporters en de media mee bezig zijn", zei Ultee in gesprek met De Limburger. "Als voetballer ben je te zeer gefocust om daar mee bezig te zijn. Het kan zelfs als extra motivatie werken. Om van het gezeur af te zijn, zou ik een overwinning bij PEC extra lekker vinden."

Fortuna staat op de veertiende plaats en staat daarmee maar twee puntjes boven de streep, toch is dat voor Ultee geen reden tot paniek. "Wij zullen het hele seizoen druk voelen om degradatie." Hij denkt dat de druk in de wedstrijd tegen PEC vooral bij de thuisploeg ligt. "Zwolle staat lager dan wij, terwijl het verwachtingspatroon daar hoger is. Zij kijken daar naar het linkerrijtje. Dat is een beetje dubbel: ze zullen extra gemotiveerd zijn, maar bij tegenslag is de kans dat ze knakken groot. Ze zullen ons hoe dan ook in de beginfase energiek proberen te overklassen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen