Van Ginkel na ruim een jaar terug op het trainingsveld bij Chelsea

22 november 2019 – Marco van Ginkel heeft vrijdag weer zijn eerste stappen gezet op het trainingsveld van Chelsea. De Nederlandse middenvelder is al ruim een jaar uit de roulatie vanwege een knieblessure, maar kan nu voorzichtig denken aan een terugkeer. Na de operatie van vorig jaar had Van Ginkel last van een terugval, waardoor een rentree nog langer op zich liet wachten.

Van Ginkel na ruim een jaar terug op het trainingsveld bij Chelsea

De 27-jarige middenvelder (op archiefbeeld) speelde twee seizoenen geleden op huurbasis voor PSV en speelde in die periode ook zijn laatste wedstrijd. In juli vorig jaar werd hij geopereerd aan zijn voorste kruisband, de verwachting was dat hij acht maanden uitgeschakeld zou zijn. Mede door een terugslag liet een rentree veel langer op zich wachten.

Van Ginkel is maar wat blij met zijn eerste stappen op het trainingsveld en liet op zijn Instagram weten dat zijn terugkeer weer een stapje dichterbij is. "Na meer dan een jaar ben ik eindelijk terug op het veld", schrijft hij. "Ik heb een aantal tegenslagen gehad in mijn herstel, dat was heel frustrerend. Ik werk elke dag hard, maar ik ben er nog niet."

Het is niet de eerste keer dat Van Ginkel van een zware knieblessure moet herstellen. In het seizoen 2013 was hij kort na zijn transfer naar Chelsea zes maanden uitgeschakeld met een knieblessure. Ook in 2016/2017 stond Van Ginkel ruim drie maanden aan de kant met een blessure aan zijn knie.

Eredivisie

gerelateerd