Onana eerlijk: "Ben racisme gewend, omdat ik zwart ben"

22 november 2019, 19:07

Andre Onana is gewend om racistisch bejegend te worden op de Nederlandse voetbalvelden. In een interview met de NOS gaf de doelman uit Kameroen te blijken dat hij regelmatig last heeft gehad van racistische leuzen. "Vooral in uitwedstrijden is dat het geval, maar ik probeer er niet op te reageren", zei hij.

Door de gebeurtenis rondom Ahmad Mendes Moreira laait de discussie over racisme behoorlijk op in Nederland. Ajax-doelman Onana steekt niet onder stoelen of banken dat ook hij wel eens racistisch is bejegend in de Nederlandse stadions. "Vorig jaar in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht keerden de supporters zich tegen mij. Ik ben het gewend omdat ik zwart ben."

De 23-jarige sluitpost probeert de uitlatingen ten alle tijden te negeren en is trots op zijn huidskleur. "Als je denkt dat ik een aap ben, heb jij een probleem, ik niet. Want ik geloof dat we hetzelfde zijn. Waarom zou ik me druk maken om iets waar ik geen controle over heb?", zei hij. Bij Ajax voelt de doelman zich wel degelijk gewaardeerd, al denkt hij dat dit voornamelijk door het sportieve succes van dit moment komt. "Dat is het lot van een keeper met een donkere huidskleur. Bij Ajax heb ik ook wel een paar dingen meegemaakt die wat beter hadden gekund", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen