Lukkien onder indruk van woorden Wijnaldum: "Vol in het hart"

22 november 2019, 19:45

Dick Lukkien raakte deze week onder de indruk van Georginio Wijnaldum. De Oranje-international sprak op de persconferentie van het Nederlands elftal klare taal over racisme. "Dat raakte me vol in het hart", aldus de trainer van FC Emmen.

"Wat hij zei moeten we ook gewoon echt doen. Met z'n allen van het veld af lopen als zoiets gebeurt", zegt Lukkien tegen RTV Drenthe. "En dan kunnen we zeggen dat het een kleine minderheid is, maar dan moeten we die kleine minderheid keihard aanpakken door van het veld te lopen. Maar ook als je in de buurt zit van deze mensen. Spreek ze aan."

Lees ook: FC Den Bosch rest van seizoen met 'samen tegen racisme' op shirt

Ook blikte Lukkien vooruit op het competitieduel van zondag met RKC Waalwijk. De oefenmeester kan niet beschikken over Matthias Hamrol, Desevio Payne, Anco Jansen en Jan Niklas Beste. Lukkien vreest vooral voor Beste. "Dat lijkt ernstig, maar op dit moment kan ik er nog niets over zeggen." De inzetbaarheid van Nikolai Laursen is daarnaast twijfelachtig. Na interlands met Jong Denemarken bleef de aanvaller om privé-omstandigheden in zijn vaderland. Hij meldt zich zaterdag weer in Emmen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen