Duitsland
0 – 1
Hongarije
Portugal
1 – 1
Frankrijk

Cambuur en De Graafschap winnen, NAC Breda wederom onderuit

22 november 2019 – Het was een bijzondere avond Eerste Divisie-voetbal. Op alle velden werd er tijdens de eerste minuut van de wedstrijd niet gespeeld, om zo een duidelijk statement te maken in de strijd tegen racisme. Verder deden SC Cambuur en De Graafschap bovenin wat het moest doen, terwijl NAC Breda wederom punten verspeelde. 

Cambuur en De Graafschap winnen, NAC Breda wederom onderuit

FC Eindhoven – Cambuur Leeuwarden 0-3
SC Cambuur nam pas in de tweede helft afstand van tegenstander FC Eindhoven. Bij rust was het nog 0-0, maar al na een paar minuten spelen in de tweede helft stond er een 0-2 stand op het scorebord in Eindhoven voor de koploper. Calvin Mac-Intosh zette de gasten met een kopbal op 0-1 en niet veel later maakte Robert Mühren er 0-2 van. Het slotakkoord was voor invaller Mitchell Paulissen: hij schoot op de bal op prachtige wijze in de kruising om de eindstand te bepalen: 0-3. Zodoende blijft de ploeg van Henk de Jong goed presteren en aan de leiding van de Eerste Divisie. 

NAC Breda – Jong Ajax 1-2
Het was Jong Ajax dat al vroeg in de wedstrijd het overwicht had in het Rat Verlegh Stadion. De Amsterdammers creëerden voldoende kansen, maar een doelpunt leverde het niet op. Aan de andere kant van het veld was het bij de eerste serieuze kans meteen raak: Mounir El Allouchi schoot de thuisploeg op voorsprong.

Het was echter Noa Lang die Jong Ajax vlak voor rust (terecht) weer op gelijke hoogte schoot. De buitenspeler tikte vanuit een moeilijke hoek knap raak. Na rust ging het lang gelijk op, maar de drie punten gingen mee naar Amsterdam. Invaller Brian Brobbey zette Jong Ajax met nog vijf minuten te spelen op 1-2, wat tevens de eindstand was in het Rat Verlegh Stadion. NAC was in de blessuretijd van de wedstrijd nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar verdediger Roger Riera kopte de bal op de paal. Zodoende is NAC Breda al vijf duels (waarvan drie nederlagen) zonder overwinning. 

Almere City – FC Den Bosch 0-2
Het was de eerste wedstrijd voor Den Bosch sinds de veelbesproken wedstrijd tegen Excelsior, waarin een gedeelte van de supporters zich misdroeg en Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegende.

Den Bosch had geen last meer van het incident. Al snel stond de 0-1 op het scorebord: Jens van Son schoot de gasten op voorsprong. In de tweede helft nam de uitploeg afstand van Almere City door een doelpunt van Ruben Rodrigues, die de tweede van de avond maakte voor Den Bosch en daarmee de eindstand bepaalde.

De Graafschap – Jong PSV 4-1
Het was op De Vijverberg De Graafschap dat het betere van het spel had, maar uit de eerste de beste kans kwam Jong PSV op voorsprong. Amar Catic passeerde Hidde Jurjus en tikte de bal vervolgens simpel binnen. Nog voor rust draaide de thuisploeg deze achterstand weer om: een voorzet van Daryl van Mieghem vloog in één keer in het doel van Jong PSV en vlak voor rust kopte Ted van de Pavert een hoekschop achter keeper Mike van de Meulenhof.

In de tweede helft liepen De Superboeren verder weg bij Jong PSV. Mohamed Hamdaoui en Stef Nijland zorgden voor de 4-1 eindstand in Doetinchem, waardoor De Graafschap in verliespunten het spoor van SC Cambuur volgt.

Excelsior – Volendam 1-2
In Rotterdam werd er ruim stilgestaan bij het racisme-moment van vorige week tegen FC Den Bosch. In de achttiende minuut was er een actie in het stadion, waarbij een duidelijk signaal werd afgegeven tegen racisme. Voetballend leek Excelsior niet bij de les: al voor rust stond Volendam op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Martijn Kaars en Derry Murkin.

Na rust kwamen de Rotterdammers beter in de wedstrijd. Coach Ricardo Moniz wisselde al snel drie keer en invaller Jeffrey Fortes bracht Excelsior weer terug in de wedstrijd door de 1-2 binnen te schieten. Diezelfde Fortes dacht zijn ploeg niet veel later op gelijke hoogte te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat was een arbitrale dwaling, want buitenspel stond hij zeker niet. Zodoende lopen de Rotterdammers wederom averij op en is de achterstand inmiddels gigantisch op de bovenste ploegen. 

Overige uitslagen:
FC Dordrecht – SC Telstar 2-3
Go Ahead Eagles – Roda JC 1-1
Helmond Sport – NEC 1-2
Jong FC Utrecht – Jong AZ 2-1
MVV Maastricht – TOP Oss 4-0

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd