Dortmund moet zich schamen ondanks weer een comeback

22 november 2019, 22:30

De dagen van Lucien Favre als coach van Borussia Dortmund zijn mogelijk geteld: na de afstraffing tegen Bayern München van voor de interlandbreak (4-0) werd zijn in de zomer nog zo versterkte ploeg weggevaagd door de armoedige hekkensluiter Padernborn voor de pauze. Ondanks een knappe comeback in de tweede helft (3-3) moet BVB zich schamen en is de achterstand op de Duitse kop erg groot.

Met onder andere Nico Schulz, Thorgan Hazard en Julian Brandt kocht Dortmund afgelopen zomer uitstekend in en moest het dit seizoen écht gebeuren in de Duitse titelstrijd. Maar nadat het forse verlies tegen Bayern al het vierde puntverlies was in de laatste zes Bundesliga-potjes ging het in de eerste helft na de interlandbreak pijnlijk mis tegen het gepromoveerde Padernborn, dat tot dusver slechts vier punten had verzameld in de eerste elf duels.

Na vijf minuten schoot Streli Mamba van dichtbij de 0-1 binnen na een heerlijke actie en dito voorzet van Kai Pröger en na ruim een half uur was Mamba wederom het eindstation. Toen Gerrit Holtmann vlak voor de pauze na een machtige sprint over links de derde goal maakte namens Paderborn, waren de problemen voor coach Favre meer dan een feit.

Via een snelle aansluitingstreffer van Jadon Sancho direct na de pauze keerde de spanning terug, helemaal toen Axel Witsel vijf minuten voor het einde met een kopbal de 2-3 aantekende. Lang leek BVB af te stevenen op een heel pijnlijke nederlaag in eigen huis, maar net als tegen Internazionale – waarmee ook de Champions League-ambitie op het nippertje werd gered voor Favre – kwam er een reddende goal: Marco Reus werkte van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen.

Door de remise zal de kritiek op Favre onevenredig toenemen, ondanks opnieuw een knappe comeback van Dortmund. De Zwitserse coach zal zich moeten afvragen hoe hij ondanks alle investeringen het elftal maar amper aan de praat krijgt en met een wedstrijd tegen FC Barcelona in het vooruitzicht, is ook overwinteren in de Champions League nog geen zekerheid. De kans dat Paco Alcacer het duel met zijn oude werkgever haalt, is klein: hij viel uit met een knieblessure.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen