Crisis bij degradanten Excelsior en NAC Breda na nieuw verlies

22 november 2019, 23:34

Het is crisis bij Excelsior en NAC Breda. De Rotterdammers wonnen slechts een van de laatste zes duels in de Eerste Divisie, terwijl de Brabanders begin oktober voor het laatst een wedstrijd wonnen op het tweede niveau van Nederland. Toch blijft Ricardo Moniz-trainer vol vertrouwen. "Van promoveren als doel neem ik geen afstand. Je kan alleen maar positief blijven", zei de coach van Excelsior, die ook zeker niet aan opstappen denkt.

"In de eerste helft liepen we constant achter de feiten aan en de jongens waren te stil onder elkaar", vond de oefenmeester, die blij was dat het geen 3-0 of 4-0 werd voor de pauze, tegenover RTV Rijnmond. "Elf punten achter op Cambuur is veel te veel", erkende de oefenmeester. "Maar op een thuisnederlaag hadden we niet opgerekend. Of ik me zorgen maak over mijn positie? Nee, dat is een vraag die bij jou wegkomt."

Brood: "Natuurlijk komt het hard aan"

NAC Breda staat met een punt minder op de achtste plek in de Eerste Divisie nog een punt onder Excelsior, door de nederlaag tegen Jong Ajax vrijdagavond. "Dit komt hard aan, omdat het richting eindfase tweede helft gelijkop ging", aldus de oefenmeester, die met zijn elftal inmiddels ook een forse achterstand heeft op de koplopers.

"Ik heb wel voldoende dingen gezien waar we aan vast kunnen houden, dus we moeten niet te negatief zijn. In de eerste periode waren we ook niet te positief, we moeten nu ook niet doorslaan", zei hij tegenover FOX Sports.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen