Barça neemt geen risico; basisplaats De Jong tegen hekkensluiter

23 november 2019, 12:15

FC Barcelona lijkt een op papier makkelijke middag tegemoet te gaan. De koploper van La Liga neemt het buitenshuis op tegen hekkensluiter Leganés en dat doet trainer Ernesto Valverde met zeker in aanvallend opzicht de sterkste namen. En dat met de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund in het vooruitzicht.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden wat mutaties verwacht, maar Valverde wil geen risico op nieuw puntverlies lopen. Voor de interlandbreak werden de twee van de laatste drie duels niet gewonnen. Bij Levante ging Barcelona onderuit (3-1), terwijl het thuis in de Champions League tegen Slavia Praag punten gemorst werden (0-0). Het thuisduel tegen Celta de Vigo werd wel overtuigend gewonnen.

Bij Leganés, met slechts zes punten stijf onderaan in La Liga, begint Frenkie de Jong op het middenveld. Dat doet hij samen met Sergio Busquest. Opvallend is het feit dat Valverde met zijn vier aanvallers begint. Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann en Ousamané Dembélé verschijnen aan de aftrap.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen