Popelende Schuurs kritisch: "Meer meedogenloos worden"

23 november 2019, 12:47

Voor Perr Schuurs staat de belangrijkste voetbalweek uit zijn nog prille loopbaan voor de deur. De negentienjarige verdediger van Ajax staat hoogstwaarschijnlijk in de basis tegen Heracles Almelo en moet in Lille met de Amsterdammers woensdag een stap richting Champions League-overwintering zien te zetten.

Vanwege de blessure van Joël Veltman lijkt Schuurs in de eredivisie vanaf de aftrap te starten. Tel daar de CL-schorsingen van Veltman en Daley Blind bij op en de spoeling wordt centraal achterin wel erg dun voor Erik ten Hag.

Aan ritme ontbreekt het niet bij bankzitter Schuurs, die twee duels meespeelde met Jong Oranje. Daar komen er deze week dus zeer waarschijnlijk nog eens twee bij. "Het is vooral de mogelijkheid om meerdere duels achter elkaar te spelen. Als de trainer mij het vertrouwen geeft en ik pak mijn kans, dan opent dat nieuwe deuren. Zeker woensdag. Ajax streeft het Champions League-niveau na. Doe ik het in Lille goed, dan zal de trainer vertrouwen in me hebben dat ik het ook in andere wedstrijden kan laten zien. Zo werkt het nou eenmaal. Het is niet zo dat ik mezelf nu extra druk op leg, zo voelt het niet. Maar deze week kan wel heel belangrijk zijn in mijn carrière", aldus Schuurs in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Eerder dit seizoen startte Schuurs in het competitieduel met Vitesse en ook in de voorronde maakte hij vanaf de start zijn opwachting in Griekeland, tegen PAOK (2-2). De ontwikkeling van Sergino Dest gooide echter roet in het eten voor Schuurs, want Veltman werd centraal achterin gezet. "Ik hoorde van verschillende kanten, ook van de trainers, dat ik een heel goede voorbereiding had gedraaid. Dat gevoel had ik zelf ook, alleen als ik zo goed was, waarom speelde ik dan niet? Dat zette me wel aan het denken", vertelt Schuurs.

Verbeterpunten

Van Ten Hag moest Schuurs zich nog verbeteren op bepaalde aspecten. "Ik moet meer meedogenloos worden in het verdedigen, het positioneren moet beter, en ook met oog voor de restverdediging en de spelers om me heen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan, elke dag opnieuw, en dan is het hopen op speelminuten.'' En die minuten gaan er hoogstwaarschijnlijk komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen