Maher geeft Boadu advies: "Met Myron gaat het nu ook heel snel"

23 november 2019, 16:04

Adam Maher wacht zondag een weerzien met AZ. De middenvelder van FC Utrecht speelde vorig seizoen in het shirt van de Alkmaarders en ziet nu dat veel van zijn voormalig ploeggenoten indruk maken bij de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Myron Boadu bijvoorbeeld. De pas achttienjarige spits debuteerde afgelopen week in Oranje. Maher is dan geen ploeggenoot meer, maar is desondanks trots op de tiener. "Het is zo mooi dat hij naar het grote Oranje mag, dat gun ik hem echt'', zegt Maher tegen het Algemeen Dagblad. Maher zat jaren geleden zelf als international in die situatie, toen hij imponeerde en een transfer naar PSV afdrong. Tot een doorbraak kwam het daar niet. "Daarom juist probeer ik jongens erop te attenderen welke keuzes ze maken. Met Myron gaat het nu ook heel snel. Hem heb ik ook gezegd: blijf vooral rustig. En maak de juiste keuzes."

Via onder meer AZ is Maher weer gelukkig op het voetbalveld. Erg teleurgesteld over het mislopen van een loopbaan in de top, is de creatieve middenvelder niet. Hij denkt wel dat hij het in Eindhoven had kunnen maken. "Laat ik het zo zeggen: ik denk dat ik het bij PSV had kunnen redden. Alleen, sommige dingen heb je niet in de hand. ¬Anders is het raar dat ik het nu bij FC Utrecht wél kan.''

John van den Brom haalde Maher vorig seizoen naar AZ en samen maakten ze de stap naar de Domstad. Maher loopt weg met de trainer van FC Utrecht. "Ik kende John ook helemaal niet persoonlijk voordat ik terugging naar AZ. Het deed me wel plezier toen ik onder hem ging trainen, toen ik zag hoe hij is. Heel duidelijk, open en eerlijk. Hij zegt niet altijd de leukste dingen, wél de belangrijke."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen