Liverpool wint weer ternauwernood, druk op Emery neemt toe

23 november 2019, 18:03   Bijgewerkt: 23 november 2019, 18:08

Liverpool heeft zaterdag de koppositie in de Premier League verstevigd door met hangen en wurgen Crystal Palace met 1-2 te verslaan. Het was niet de eerste keer dit seizoen dat The Reds in de slotfase aan puntenverlies ontsnapten. Arsenal maakte weer een slechte beurt en hield op het nippertje een punt over aan het treffen met Southampton (2-2), waardoor de druk op Unai Emery verder toeneemt.

Crystal Palace - Liverpool 1-2

Liverpool morste dit seizoen nog maar één keer punten in de Premier League, maar had daar wel vaak een late ontsnapping voor nodig. Zo ook zaterdag tegen Crystal Palace, dat zich kranig weerde tegen de gedoodverfde titelfavoriet. De thuisploeg dacht vlak voor rust op voorsprong te komen, maar een doelpunt van James Tomkins werd na inmenging van de VAR afgekeurd. Voorafgaand aan de goal had Jordan Ayew een overtreding gemaakt op Dejan Lovren.

Sadio Mané zorgde er na rust voor dat Liverpool op voorsprong kwam. De aanvaller uit Senegal ontving de bal van Andrew Robertson en verschalkte doelman Guaita. The Reds, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, leken de 0-1 vervolgens over de streep te trekken. Tot Wilfried Zaha acht minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde. Liverpool herpakte zich echter direct en maakte via Roberto Firmino de winnende 1-2.

Arsenal - Southampton 2-2

Wordt Unai Emery na Mauricio Pochettino de volgende trainer die wordt ontslagen bij een Engelse topclub? De kans dat de Spanjaard zijn biezen moet pakken, is na zaterdag verder toegenomen. Arsenal kwam voor eigen publiek niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Southampton en heeft nu vijf competitiewedstrijden op rij niet gewonnen.

Arsenal leek voor eigen publiek zelfs onderuit te gaan tegen de degradatiekandidaat, maar door een doelpunt diep in blessuretijd van Alexandre Lacazette hielden The Gunners nog een punt over aan de wedstrijd. De Londense club veroverde dit seizoen nog maar achttien punten in dertien wedstrijden en staat ternauwernoord in het linkerrijtje.

Brighton & Hove Albion - Leicester City 0-2

Waar Arsenal al vijf wedstrijden op rij niet heeft gewonnen, daar blijft Leicester City uitstekend presteren. Bij het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper boekten The Foxes de vijfde zege op rij. Ayoze Pérez en Jamie Vardy bezorgden Leicester een 0-2 zege. De club van trainer Brendan Rodgers staat knap tweede in de Engelse competitie en kan nu rustig afwachten wat concurrenten Manchester City en Chelsea later op de zaterdag doen.