Atlético Madrid morst punten, RB Leipzig herovert tweede plaats

23 november 2019, 21:12   Bijgewerkt: 23 november 2019, 21:17

Atlético Madrid heeft zaterdagavond geen goede zaken gedaan in de Primera División. De Madrileense club liet dure punten liggen door op bezoek bij Granada met 1-1 gelijk te spelen. In de Bundesliga had RB Leipzig weinig moeite met FC Köln, dat met 4-1 aan de broek kreeg.

Granada - Atlético Madrid 1-1

Atlético Madrid had koploper FC Barcelona tot één punt kunnen naderen, maar kwam tegen Granada niet verder dan een remise. De ploeg van Diego Simeone kwam na een uur op voorsprong door een doelpunt van Renan Lodi, maar Granada scoorde via Gérman niet veel later de gelijmaker. Het lukte Atlético vervolgens niet om een tweede treffer af te dwingen.

RB Leipzig - FC Köln 4-1

In Duitsland hebben dit weekend een aantal titelkandidaten punten laten liggen, maar RB Leipzig is daar niet een van. Voor eigen publiek was het team van trainer Julian Nagelsmann veel te sterk voor FC Köln. Na een helft leidde Leipzig al met 3-1 door doelpunten van Timo Werner, Emil Forsberg en Konrad Laimer. Tien minuten voor tijd gooide Forsberg de wedstrijd in het slot door de 4-1 te scoren.