Willem II vergeet zichzelf te belonen in spectaculair duel met ADO

23 november 2019, 22:53   Bijgewerkt: 24 november 2019, 00:08

Willem II heeft zich op bezoek bij ADO Den Haag tekort gedaan door met 3-3 gelijk te spelen. In de eerste helft was de ploeg van trainer Adrie Koster oppermachtig en nam het een 0-2 voorsprong. Na rust maakte ADO de aansluitingstreffer, maar de Tilburgers verdubbelden de marge snel weer. Willem II verzuimde vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien, waarna ADO via een kopbal van Tomas Necid en een geweldig afstandsschot van John Goossens terugkwam tot 3-3.

Na een interlandbreak van twee weken namen ADO Den Haag en Willem II het tegen elkaar op in het Kyocera-stadion. Waar het verrassend sterk gestarte Willem II, waar Dries Saddiki terugkeerde in de basis, het seizoen op dezelfde voet hoopte door te zetten, wilde ADO na deze korte competitie-onderbreking juist een frisse start maken. De ploeg van Fons Groenendijk stond immers op een teleurstellende zestiende plek.

Daarna liet Willem II zich terugzakken op de eigen helft en liet het ADO aan de bal. De Hagenaren leken weinig aanstalten te maken om te voetballen, en lieten de bal vaak achterin rondgaan, omdat er weinig creativiteit was op het middenveld. Daarnaast was de passing heel erg zwak, dus als er eens een lange bal werd gespeeld, kwam deze vaak niet aan. Ondertussen bleven de Tilburgers bij vlagen erg dreigend. Omdat ook de twee centrumverdedigers niet erg sterk speelden, leidde dit aan het einde van de eerste helft tot de 0-2; na een goede actie aan de linkerkant kreeg Pavlidis alle tijd en ruimte om de bal schitterend in de bovenhoek te schieten.

Om het spel te verbeteren, bracht Groenendijk aan het begin van de tweede helft Erik Falkenburg in; eerder was Danny Bakker al vervangen door Thom Haye. Met deze twee middenvelders toonde ADO een heel ander gezicht dan in de eerste helft; de ploeg was erg fel en toonde veel drang naar voren. Al snel leidde dit tot de aansluitingstreffer; nadat Crysencio Summerville na een goede actie uitgleed, kwam de bal met een gelukje bij Necid, die de bal vol overtuiging binnenschoot. Zo baalde Willem II dus dat het de marge in de eerste helft niet groter had gemaakt; dat had gemakkelijk gekund.

In het Haags kwartiertje kwam ADO opnieuw sterk opzetten en kreeg het loon naar werken. Uit een hoekschop van Goossens kopte Necid hard binnen. Dit leidde tot een hectische slotfase; ADO rook bloed. Even later scoorde het ook de 3-3 via Goossens. Hij schoot de bal vanaf een meter of 35 geweldig in de rechterbovenhoek. Zo eindigde een mooie voetbalavond, die vooral in de tweede helft het aanzien meer dan waard was, in een 3-3 gelijkspel. Aan de stand valt het niet af te lezen, maar het waren de keepers van beide ploegen die in deze wedstrijd uitblonken.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 7,5; Dehninio Muringen 5,5 (55. Alexander Bjelica 6), Tom Beugelsdijk 5, Shaquille Pinas 5, Aaron Meijers 6; Danny Bakker 5 (34. Thom Haye 6), Lex Immers 5,5, John Goossens 5; Crysencio Summerville 6,5, Thomas Necid 6,5, Elson Hooi 5 (46. Erik Falkenburg 6).

Willem II: Timon Wellenreuther 7,5; Freek Heerkens 6,5, Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 5,5, Miquel Nelom 5,5 (78. Jhonny Quinonez -); Dries Saddiki 6 (60. Bart Nieuwkoop 6), Mike Trésor Ndayishimiye 6,5, Pol Llonch 5,5; Ché Nunnely 6,5, Vangelis Pavlidis 6,5, Mats Köhlert (54. Marios Vrousai 6).

Man of the match: Luuk Koopmans

*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen